Alting har en pris – måske den er for høj

Alting har en pris – måske den er for høj

posted in: Uncategorized | 0

Sæsonen på Nordic League lakker mod enden og jeg har nu kun en turnering tilbage ved Race to Himmerland – medmindre jeg formår at lave en top 3, som kan få mig ind i top 50 på listen der vil kvalificere mig til den sidste turnering i næste uge på Barsebäck.

 

Det er hårde odds, hvis man skal tjene penge på Nordic League. Der har været mange omkostninger forbundet løbende med mine turneringer – ikke kun følelsesmæssigt ved hver turnering, men også rent økonomisk. Niveauet er højt og der bliver spillet rigtig god golf. Indtil nu har 2018 været en økonomisk dyr sæson for mig, da de gode top resultater har ladet vente på sig.

 

På Nordic League er præmiepengene ikke så store, og man skal helt op i top 3, før man tjener penge. Lige nu ligger jeg nr. 68 på rankingen med 2.456 euro indtjent dvs. ca. 18.500 dkk indtjent. Jeg har turneringsomkostninger for ca. 150.000 dkk i år og så er der virkelig langt til at kunne skabe et overskud. Selvfølgelig skal jeg også se det som en investering i fremtiden, som skal få mig videre frem i systemet, men omkostningerne er bare så enormt store, at det for mig også er begrænset, hvor længe jeg kan blive ved med at spille, og det skaber et større pres i sig selv.

 

Heldigvis slog jeg igennem hurtigt i mine første år på Nordic League, som bevirkede at jeg rent faktisk kunne skabe en karriere igennem Nordic League, Challenge Touren og senere hen European Tour på kun to år. Når jeg i dag ser tilbage på starten af min karriere, så er jeg virkelig stolt over at have klaret mig igennem nåleøjet så hurtigt. Specielt efter at jeg nu i to år har været i gang med mit comeback, så er jeg blevet klar over, hvor svært det i virkeligheden er for alle de nye men også de ældre håbefulde proer.

 

Det er top 5 fra Nordic League, som kommer videre til Challenge Touren. Og derfra er der stadig langt til European Tour, hvor man reelt kan skabe en god økonomi. For ikke engang på Challenge Touren er man sikret en god økonomi. Der er godt nok større præmiepenge at spille om, men der er også endnu flere rejseomkostninger, som gør at man lever med en større risiko rent økonomisk.

 

Derfor tænker jeg i disse dage også over, hvordan min fremtid skal se ud. Jeg elsker at spille golf og arbejde med mig selv, det giver mig en trivsel og entusiasme indeni der er svær at beskrive. Jeg har arbejdet med mig selv og gennemgået et stort følelsesmæssigt arbejde. Det har skabt masser af glæde, klarsyn og overskud i mit liv. Men det arbejde viser sig nu også at have en pris. Jeg har måtte sande, at det også er smertefuldt at leve med en indtjening, som er usikker og ustabil. Fordi frygten omkring økonomien i ligeså høj grad påvirker min præstation på banen, på samme måde som frygten for et dårligt slag også gør det.

 

Jeg arbejder med andre ting end kun mit golf, men det er stadig en begrænset indtjening mht. hvor meget tid jeg har til rådighed, når jeg både skal træne, arbejde, spille turneringer og have tid sammen med familien. Mit ønske er fortsat at komme til at spille på European Tour igen, men alting har en pris, og måske er prisen i det store hele simpelthen bare for høj. Måske er jeg blevet for voksen og følsom til at kunne leve mit liv igennem den professionelle golfspillers tilværelse. Måske jeg kan skabe lige så stor glæde i mit indre følelsesmæssige system, ved at leve mit liv på en helt anderledes måde – og så bare vente de 10 år for at kunne spille på Senior Touren.