At lykkes er kun en del af lykken

At lykkes er kun en del af lykken

posted in: Uncategorized | 0

Jeg er nu lidt mere end et år inde i mit comeback og efter at have vundet en turnering igen, så er jeg blevet opmærksom på at finde og opleve lykke, ikke kun handler om at vinde.

I lang tid har jeg gået rundt med et ønske om at vinde en turnering igen. Jeg har på en eller anden måde troet på at det kunne lade sig gøre, men alligevel har det været uvirkeligt og jeg har ikke formået at få det til at ske selvom jeg har været tæt på.

Min forberedelse til min sidste turnering var bemærkelsesværdig, fordi den var med til at jeg rent faktisk realiserede min drøm og endelig vandt en turnering igen.

Men hvad var det der gjorde forskellen?

Jeg har trænet meget på min teknik og mit spil, men der er også andre faktorer, som er afgørende. Aftenen forinden min sidste turnering lå jeg og øvede mig i min forestillingsevne og min evne til at leve mig ind i et afsluttet topresultat.

Hvordan det føltes i min krop at få penge med hjem?

Det føltes helt naturligt og helt vildt godt. Jeg kunne mærke en stor ro, en bestandighed og en dyb stolthed over sådan en præstation.

Jeg havde ingen anelse om øvelsen rent faktisk gjorde en forskel for mig, sådan lige her og nu – men jeg spillede fantastisk god golf den efterfølgende dag. Jeg var meget afklaret og i en grundlæggende ro på banen. Jeg skød 2 under par i nogle meget svære forhold på Barsebäck fra backtee. Det viste sig at være nok til at vinde med et slag! Jeg havde vundet Barsebäck Pro-Am og en gunstig præmie oveni. Mit ønske var blevet opfyldt og jeg havde realiseret min “mentaltræning” omkring det at få penge med hjem.

På mange måder var denne mentaltræning anderledes end det, som jeg før havde praktiseret, hvor det mest handlede om at se boldflugten og mit golf sving og nogle gange omkring en tidligere succes. Men her nu var jeg virkelig inde i følelsen af at opleve succes. Og at det rent faktisk er okay at fokusere på at tjene penge. Netop fordi det er en nødvendighed for at kunne leve af at spille golf.

Jeg gør ikke det her comeback udelukkende for pengenes skyld, men det er afgørende, at der kommer penge med hjem, for ellers kan jeg jo ikke gøre det til min levevej igen. Det skal siges, jeg gør det også for at opleve en fed følelse, når jeg slår gode slag og holer vigtige putts. Samlet set så kan det beskrives som “nærmest lykkelig”, når jeg oplever at alting går op i en højere enhed. Og specielt når det nu endelig er lykkedes mig at stå øverst på skamlen igen.

Efter at jeg besluttede mig for mit comeback for et års tid siden, så har det været virkelig vigtigt for mig at vinde igen – for at bevise overfor mig selv og min omverden at jeg stadig er god nok. Men på vej hjem i bilen så oplevede jeg en underlig ligegyldighed i forhold til sejren. Var det bare det tænkte jeg, og mærkede efter hvorfor der pludselig lå en form for følelse af tomhed i mit system. Nå ja – jeg er jo ikke lykkeligere, bare fordi jeg har vundet, tænkte jeg i mit stille sind.

Og det er jo bemærkelsesværdigt, for da jeg spillede på Europa Touren, der var en sejr den eneste vej til en oplevelse af lykke. Måske fordi selvværdet ikke var intakt og dermed et sårbart fundament for at kunne opnå endnu en sejr.

Og så rammer det mig, da jeg sad der i bilen på en svensk motorvej, at min lykke eller min følelse af lykke, er bestandig indeni uafhængig af en sejr eller ej. Den følelse af lykke deler jeg jo hver dag sammen med min familie, på trods af jeg har vendt hjem med et nederlag har jeg jo kunne mærke det! Det er jo lige der lykken ligger gemt – og lige NU glæder jeg mig bare til at komme hjem til familien og fejre endnu en sejr. Og så er det en fantastisk følelse at have nogen at dele det med!

Jeg bliver taknemlig over, at jeg har fundet modet til at stå frem – modet til at arbejde med mig selv og på den måde givet mig selv muligheden for at opleve det, der virkelig giver mig lykke. Nemlig god golf, en oplevelse af vedvarende selvværd og en familie fyldt med kærlighed.