Golf – en sport der giver mening

Golf – en sport der giver mening

posted in: Uncategorized | 0

Alle der har prøvet golf, ved at golf er en sport, der har mange forskelige ting at byde på – ikke mindst en lykkefølelse der for alvor kan sætte sig i kroppen. De positive fordele er store og mange bliver også bidt af spillet, når de først har prøvet at ramme bolden en enkelt gang. Jeg faldt først og fremmest for den individuelle fordybelse i sporten, men golfen danner også de sociale rammer, der gjorde golf til den perfekte sport for mig, både da jeg var yngre – men også her og nu i mit voksen liv.

 

I selve udøvelsen af slaget er der en meget lille fejlmargin, som også giver det modsatte af en lykkefølelse. Jeg har erfaret, at man virkelig skal kunne koncentrere sig for at kunne opnå succes. Og når det endelig lykkedes, så kan jeg tydeligt mærke det i både krop og sjæl. Masser af følelser kommer i spil som f. eks. vrede og misundelse – hvilket så har medført en meget større glæde og taknemlighed, når slagene endelig lykkes igen. Og resultatet, udover at bolden flyver fint i luften, er at jeg får det godt indeni.

 

For at få lov til at opleve de gode slag, er der behov for en yderst god koordination af hele kroppen. Det er tilrådeligt at få lidt hjælp i ny og næ, for der er mange ting man skal lære at holde ved lige: Opstilling, grip og et balanceret svingplan. Begreber som tålmodighed og disciplin er også vigtige at stifte bekendtskab med, for i golf er det kun de ganske få heldige, der får det hele foræret fra starten af. Det kræver træning at blive bedre, og med en god gang vedholdenhed, så kan man erfare den magi, som udspiller sig på det grønne græstæppe. For en ting er at få bolden i luften på driving range, en anden ting er at gøre det, når der er risiko for at komme galt af sted ude på banen og når vinden blæser og bakkerne hælder lidt. Jeg kan let blive påvirket af bare et enkelt dårligt slag – og uden at vide det – så prøver jeg pludselig på ikke at slå et dårligt golfslag i stedet for bare at slå et godt slag. Deri ligger der jo en KÆMPE forskel. Det er hele min indstilling til selve slaget der pludselig har ændret sig.

 

Det kræver erfaring at opnår den bevidsthed omkring sig selv, og med tiden har jeg lært mig selv bedre at kende. Hvor vigtigt det er at slippe de dårlige oplevelser og bibeholde troen på at tingene kan lykkedes. For at bibeholde en positiv indgangsvinkel til sporten i mine svære perioder, så betragter jeg nogle gange golfsporten med t alternativt perspektiv. Der er nemlig mange forskellige helsestudier der viser at sport er yderst godt for både krop, hjerne og den generelle sundhedstilstand – også selvom man ikke altid slår gode golfslag..

 

Der er nemlig mange positive faktorer der følger med golfsporten:

 

  • Reducerer stress i form af bevægelse i naturen (meditation i bevægelse)
  • Afhjælper/forhindrer depression og opbygger det sociale fællesskab
  • Booster selvtilliden ved succesoplevelser og kendskab til egne følelser
  • Forbedrer søvnen efter koncentreret opmærksomhed og lange gåture

 

Så hvis du ikke allerede spiller golf, så er der hermed mange gode grunde til at komme i gang og blive ved med at nyde sporten. Jeg øver mig i, at bruge de mindre gode oplevelser på golfbanen positivt – for hvis jeg kan nyde lykkefølelsen indeni, uanset hvordan jeg har ramt bolden, så ved jeg, at følelsen er permanent. Dermed fungerer golfen som et spejl for min egen tilstand. Og det giver god mening.

Nærværet er en gave

Nærværet er en gave

posted in: Uncategorized | 0

Sommerferien er hvert år en dejlig tid, hvor familien kan være samlet over en længere periode og rejse alle mulige steder hen. I de sidste mange år, har det været en tid som for mit vedkommende har været fuld optaget med masser af golfturneringer. Mange gange har jeg i efteråret siddet tilbage med en følelse af ikke at prioritere min familie og har ønsket, at jeg havde brugt tiden anderledes. Hvorfor alt den golf, var det virkelig nødvendigt? For den tid kommer ikke lige tilbage har jeg måtte erfare, hvor der er en unik chance for at nyde tiden sammen med børnene. 

Derfor har jeg i år fravalgt golfen, til fordel for at være 100 % tilstede sammen med min familie. Jeg er nu også blevet opmærksom på at det faktisk kræver meget at være 100% tilstede sammen med familien – og ikke kun på golfbanen. For mit vedkommende kan det nogle gange være svært at slappe af. Jeg har simpelthen dårlig samvittighed over ikke at være effektiv osv. og ikke få trænet på det som jeg skulle! Og omvendt har jeg haft dårlig samvittighed over ikke at være tilstede sammen med familien. Det skal åbenbart ikke være let. Så i år har jeg stoppet op og øver mig i at give slip og bare nyde tiden sammen med min familie.

Jeg er også blevet mere opmærksom på, at det er vigtigt for mig at have brug for tid til mig selv. Netop det som golfen jo virkelig giver mig mulighed for i hverdagens trummerum. Men i ferien er det sværere at sige til familien, at jeg har brug for tid alene, når jeg jo altid er ude på golfbanen. I mange år har jeg altid viet min tid til golfen – men i år har jeg prioriteret min familie 100 %, og hvor er det fedt ikke at SKULLE ud og spille golf. Og så er familien rent faktisk ok med, at jeg løber en tur ind imellem eller bare sætter mig med en bog. Det er jo trods alt ikke ligeså krævende rent tidsmæssigt, men det giver mig mit eget lille private rum ind imellem og det ER nødvendigt for mig.

For uanset hvordan man ser på det, så er golfsporten en tidskrævende passion. Ofte har jeg følt, at jeg har måtte fravælge tid sammen med familien til fordel for golfen – og det har ikke altid føltes rart – specielt overfor børnene som jeg i dagligdagen ikke ser så meget, som jeg gerne ville.

Nu er jeg glad, fordi jeg kan mærke, at jeg har truffet det rette valg – jeg har valgt at bruge tid sammen med min familie. Jeg har valgt nærværet og kærligheden. Og på en måde som man kun oplever, når man er sammen over en længere periode. Jeg kan mærke glæden 100 %, når jeg er helt nærværende med børnene, og så forsvinder min dårlige samvittighed.

I år har vi planlagt vores ferie, hvor der er plads til at kunne tage ud og opleve nogle ting, med et tiltrængt pust af sjove oplevelser og masser af tid til at fordybe sig eller blot at være. Det er en gave, når blot man tillader sig selv at nyde det.

Mange bruger deres ferie på at spille golf, men for mit vedkommende er det fantastisk at holde lidt “ferie” væk fra golfen, netop fordi jeg har så meget med golf at gøre i min hverdag. Så nu kan jeg gå og glæde mig til næste gang, jeg skal ud igen. Golfen giver mig nemlig muligheden for at være mig selv nær i en helt speciel form for fordybelse, og som jeg kan finde ude på golfbanen, men heldigvis også når jeg er sammen med min familie. 

Tid til at se tilbage – og fremad igen!

Tid til at se tilbage – og fremad igen!

posted in: Uncategorized | 0

Golfsæsonen er for længst afsluttet, og nu er vi inde i 2019. Denne tid på året giver os alle en god mulighed for lige at stoppe op, trække vejret og se tilbage på det der er sket. Og når jeg så har reflekteret lidt over mit liv og er blevet klogere på mine handlinger og beslutninger, så kan jeg igen begive mig ud på min videre færd fremadrettet og med ny viden i min “bag”.

Som jeg før har nævnt, så lever drømmen om top professionel golf fortsat på fin vis i mit indre, og jævnligt mærker jeg, hvordan golfen virkelig giver mit liv glæde, kreativitet og indhold. Det er svært at beskrive, men jeg vil her prøve at give et indblik i de væsentligste faktorer i mit liv for tiden. Jeg føler nemlig, at mulighederne for at kunne slå igennem, stadig er tilstede. Det handler om at jeg fortsat skal kunne omstille mig på den rigtige måde og udnytte de muligheder som kommer min vej. Jeg er af den opfattelse, at alt er muligt og at jeg hele tiden kan lære noget.

Så selve min golftræning er af naturlige årsager blevet begrænset meget på det sidste, hvilket er helt ok for mig. Med temperaturer omkring frysepunktet i Danmark, men også på grund af et nystartet job og mine arbejdstider, så er det en helt naturlig del med nedtrapning af golf på den her tid af året. Det er ikke nogen hemmelighed, at økonomien er svær som professionel golfspiller. Derfor er jeg også meget taknemmelig for at have fået nyt job hos en af mine tidligere sponsorer.

Ved et rent tilfælde opstod der nogle jobmuligheder i en telefonsamtale, og kort fortalt – så var jeg på det helt rette sted på det helt rette tidspunkt. Dette har givet mig en ”fast” indkomst i et stykke tid, og samtidig givet mig mulighed for at spare nogle midler sammen til den nye sæson. Mit håb er også, at jeg kan tage noget af ”presset” fra økonomien, så når jeg går ud og spiller, så er der mere ro på den del og forhåbentlig vil det frigive noget energi, som jeg kan bruge positivt i mit spil.

Det er altid spændende med en masse nye udfordringer – og et helt nyt arbejde giver mig oplevelsen af skulle tage et andet ansvar, hvor jeg lærer en masse nyt omkring forretning. Det har også været rigtig godt at erfare, hvordan livet har tilbudt mig helt nye muligheder, som jeg slet ikke var forberedt på.

Når jeg har tid i min kalender, så NYDER jeg virkelig at bruge min tid på at komme ud i kulden og få svinget køllerne. Men også selvom det er simulatorgolf, så er det fedt at slå gode golfslag og opleve den hyggelige stemning, som golfen giver i forskellige sociale sammenhæng.

Så mit ønske for 2019 er at have en forholdsvis ”fast indkomst” igennem mine forskellige former for arbejde – blandt andet igennem min golf undervisning men også foredragsdelen, hvor jeg har lavet et samarbejde med YouandX, der gør at jeg lettere kan komme ud til virksomheder og holde foredrag.

Forhåbentlig vil der også komme en indkomst igennem golfen, og i løbet af sæsonen er min plan, at jeg vil spille så mange turneringer som muligt, så jeg kan gøre mig 100 % klar til Tour Skolen. Tour Skolen ligger i slutningen af sæsonen i oktober og er et åben vindue, som præsenterer en unik mulighed for at springe direkte ind til de store turneringer – og hvis jeg gør det godt, så kan det måske gøres til en specifik levevej.

Jeg glæder mig ihvertfald til, at 2019 skal åbne op for alle mine nye muligheder – og med min indre viden og erfaring så ved jeg, at hvad der nu end sker, så vil det være det helt rigtige for mig.

Alting har en pris – måske den er for høj

Alting har en pris – måske den er for høj

posted in: Uncategorized | 0

Sæsonen på Nordic League lakker mod enden og jeg har nu kun en turnering tilbage ved Race to Himmerland – medmindre jeg formår at lave en top 3, som kan få mig ind i top 50 på listen der vil kvalificere mig til den sidste turnering i næste uge på Barsebäck.

 

Det er hårde odds, hvis man skal tjene penge på Nordic League. Der har været mange omkostninger forbundet løbende med mine turneringer – ikke kun følelsesmæssigt ved hver turnering, men også rent økonomisk. Niveauet er højt og der bliver spillet rigtig god golf. Indtil nu har 2018 været en økonomisk dyr sæson for mig, da de gode top resultater har ladet vente på sig.

 

På Nordic League er præmiepengene ikke så store, og man skal helt op i top 3, før man tjener penge. Lige nu ligger jeg nr. 68 på rankingen med 2.456 euro indtjent dvs. ca. 18.500 dkk indtjent. Jeg har turneringsomkostninger for ca. 150.000 dkk i år og så er der virkelig langt til at kunne skabe et overskud. Selvfølgelig skal jeg også se det som en investering i fremtiden, som skal få mig videre frem i systemet, men omkostningerne er bare så enormt store, at det for mig også er begrænset, hvor længe jeg kan blive ved med at spille, og det skaber et større pres i sig selv.

 

Heldigvis slog jeg igennem hurtigt i mine første år på Nordic League, som bevirkede at jeg rent faktisk kunne skabe en karriere igennem Nordic League, Challenge Touren og senere hen European Tour på kun to år. Når jeg i dag ser tilbage på starten af min karriere, så er jeg virkelig stolt over at have klaret mig igennem nåleøjet så hurtigt. Specielt efter at jeg nu i to år har været i gang med mit comeback, så er jeg blevet klar over, hvor svært det i virkeligheden er for alle de nye men også de ældre håbefulde proer.

 

Det er top 5 fra Nordic League, som kommer videre til Challenge Touren. Og derfra er der stadig langt til European Tour, hvor man reelt kan skabe en god økonomi. For ikke engang på Challenge Touren er man sikret en god økonomi. Der er godt nok større præmiepenge at spille om, men der er også endnu flere rejseomkostninger, som gør at man lever med en større risiko rent økonomisk.

 

Derfor tænker jeg i disse dage også over, hvordan min fremtid skal se ud. Jeg elsker at spille golf og arbejde med mig selv, det giver mig en trivsel og entusiasme indeni der er svær at beskrive. Jeg har arbejdet med mig selv og gennemgået et stort følelsesmæssigt arbejde. Det har skabt masser af glæde, klarsyn og overskud i mit liv. Men det arbejde viser sig nu også at have en pris. Jeg har måtte sande, at det også er smertefuldt at leve med en indtjening, som er usikker og ustabil. Fordi frygten omkring økonomien i ligeså høj grad påvirker min præstation på banen, på samme måde som frygten for et dårligt slag også gør det.

 

Jeg arbejder med andre ting end kun mit golf, men det er stadig en begrænset indtjening mht. hvor meget tid jeg har til rådighed, når jeg både skal træne, arbejde, spille turneringer og have tid sammen med familien. Mit ønske er fortsat at komme til at spille på European Tour igen, men alting har en pris, og måske er prisen i det store hele simpelthen bare for høj. Måske er jeg blevet for voksen og følsom til at kunne leve mit liv igennem den professionelle golfspillers tilværelse. Måske jeg kan skabe lige så stor glæde i mit indre følelsesmæssige system, ved at leve mit liv på en helt anderledes måde – og så bare vente de 10 år for at kunne spille på Senior Touren.

 

1 2 3 4 6