Ekstra opmærksomhed 

Ekstra opmærksomhed 

posted in: Uncategorized | 0

Jeg befinder mig ved denne uges Nordic League turnering i Estland på Pärnu Bay Golf Links. Jeg besluttede at spille turneringen, da billederne fra banen ser fuldstændig fantastiske ud. Samtidig passer det godt ind i mit turneringsprogram. Egentlig tænkte jeg til en start, at Estland måske ikke lige var det mest optimale sted i forhold til golf. Men jeg gik ind og googlede banen og fandt nogle billeder, hvor jeg opdagede at banen er anlagt helt ud til vandet i en fantastisk natur. Så jeg fik lyst til at prøve lykken og udforske stedet.  

Og ganske rigtigt, så er det et verdensklasse golfanlæg uden sammenligning. Den er helt unik og helt sin egen. Det er sådan en bane der får en til at mærke at man er i live. For det første fordi den er hamrende smuk og viser en form for uberørt guddommelig skønhed i naturen – men i særdeleshed også fordi den vækker alle ens følelser på golfbanen. 

Der er rigtig meget vand i spil på de afsluttende huller, og så er den forholdsvis smal til tider. Så der er masser af strategi i spil. Man kan vælge at angribe på nogle huller, hvis man tror på det, men man kan også vælge at spille lidt mere konservativt – men stadigvæk med god mulighed for at lave en score. 

Det er en af de her baner, der kræver at man lytter til sig selv og træffer de rigtige valg ved hvert slag. Specielt hvis det blæser, så bliver det virkelig en voksen opgave at kontrollere boldflugten. 

Jeg elsker den her slags baner, da det er ren inspiration for sjælen. Det kræver at man skal finde den fulde kreativitet frem. Ikke kun i det lange strategiske spil, men også i det korte spil hvis man mister greenen. Der er flere forskellige “run-off” areas, hvor man bliver presset på køllevalget og hvor man kan benytte de forskellige pukler omkring greenen til sin fordel.

Det er egentlig ret underligt, for som jeg sidder og skriver om banen her, så syntes jeg det er vildt fedt, men når tankerne går hen på turneringen og presset melder sig, så bliver det måske en anden sag? Ihvertfald kan jeg lige her og nu, som en forberedelse give mig selv lov til at nyde banen. For jeg ønsker at gøre mig umage og være 100 % tilstede. Jeg ved at frygten kommer snigende af og til, men hvis jeg nu vælger at hilse den velkommen, så er jeg måske bedre forberedt. For det er jo netop sådan en bane her, som specifikt er designet til at vække frygten i en. 

Så mit ønske er at opleve at kunne slå de bedste golfslag i overenstemmelse med naturen og i en følelse af indre ro og balance. Skulle det glippe og jeg mister fodfæstet for en stund, så kan jeg jo altid fokusere på naturen og i det mindste bare nyde den. Man kan sige det lidt er ligesom i det virkelige liv. Selvom livet til tider kan være rigtigt svært, så kan man altid vælge at åbne øjnene og fokusere på noget af den smukke skønhed der eksisterer lige rundt omkring en. Det kræver bare lidt ekstra opmærksomhed.