En sejrsrus der smitter

En sejrsrus der smitter

posted in: Uncategorized | 0
Her i vinterperioden går jeg og arbejder lidt for en af mine sponsorer. Når så weekenden nærmer sig, er det direkte ud på træningsbanen og nyde min træning. I sidste weekend var det 5-6 grader varmt, hvilket må siges at være bemærkelsesværdigt lunt på denne årstid. Det var en dejlig lørdag formiddag, men jeg måtte udsætte min træning, da jeg ikke ville gå glip af Wozniackis finalekamp i Melbourne.
Egentlig følger jeg ikke ret meget med i tennis, men denne her kamp var noget helt særligt, da en sejr på en måde ville fuldende hendes ellers fantastiske karriere ifølge min mening.
Jeg kan ikke undgå at sidde og joke lidt med de andre som også har sat sig for at se afslutningen ude i klubben. ”Tænk hvis man havde to server i golf”, sagde en af de andre golfspillere og grinede højlydt. ”Det ville være meget lettere!”
Selvfølgelig er det nærliggende at sammenligne tennis med golf og det er måske også en af de sportsgrene der kommer nærmest. Det er tydeligt at serven er en vigtig del af tennis, på samme måde som drivet er det i golf. Og specielt på det top professionelle niveau. Mange golfspillere ville nok gerne foretrække 2 drives – heraf kommer jo også udtrykket en mulligan, som ofte er på 1. teested, hvis man ikke har nået at få varmet op.
I tennis er det også meget små marginaler der er gældende, og det mentale virker sammenligneligt med hulspil når man spiller mand mod mand. Det er også sjovt at bemærke, hvordan der i serven er mere tid til at tænke over tingene, og hvordan nervøsiteten ofte skinner mere igennem her, lidt på samme måde som i golf.
Jeg følger spændt med i kampen og det er en meget tæt kamp. Jeg ser hende kæmpe til det allersidste, sidder stille og håber på at hun klarer den. Ikke kun fordi hun er dansker. Men fordi at hun har viet sit liv til sin sport og det som hun drømmer om. Hun har simpelthen gjort det. Jeg ønsker, at hun skal opleve den succes som hun fortjener. Hun har været nede og vende og har kæmpet sig igennem hårde tider og formået at vende det hele til sin egen fordel igen.
Jeg bliver dybt rørt, idet at hun vinder den afgørende bold. Det er lykkedes. Det uvirkelige blev gjort til virkeligt. Munden blev lukket på alle de kloge mennesker som alle har været så kloge på hendes vegne i tidens løb, og kritiseret hendes afgørende valg.
Det er motiverende at se og mærke hendes gå på mod og hendes evne til at blive ved med at kæmpe. Jeg bliver fyldt af indre glæde, når tingene lykkedes. Fordi det som Caroline har gjort, det smitter og det viser at alting er muligt, hvis man tør at tro på sig selv.
Langsomt går jeg over til driving rangen for at gå i gang med min træning. Jeg glæder mig til at slå bolde og jeg glædes over Carolines sejr og min egen proces. Jeg er fuldstændig fyldt op af glæde og tro på at det kan lykkedes, specielt efter at have set hende vinde. Det kan så godt være jeg ikke vinder en Grand Slam eller en major for den sags skyld. Men det er også ligegyldigt, det handler om at blive fyldt op af glæde igennem golfen. Helt på samme måde som tennis gør det for Caroline Wozniacki.