Golf – en sport der giver mening

Golf – en sport der giver mening

posted in: Uncategorized | 0

Alle der har prøvet golf, ved at golf er en sport, der har mange forskelige ting at byde på – ikke mindst en lykkefølelse der for alvor kan sætte sig i kroppen. De positive fordele er store og mange bliver også bidt af spillet, når de først har prøvet at ramme bolden en enkelt gang. Jeg faldt først og fremmest for den individuelle fordybelse i sporten, men golfen danner også de sociale rammer, der gjorde golf til den perfekte sport for mig, både da jeg var yngre – men også her og nu i mit voksen liv.

 

I selve udøvelsen af slaget er der en meget lille fejlmargin, som også giver det modsatte af en lykkefølelse. Jeg har erfaret, at man virkelig skal kunne koncentrere sig for at kunne opnå succes. Og når det endelig lykkedes, så kan jeg tydeligt mærke det i både krop og sjæl. Masser af følelser kommer i spil som f. eks. vrede og misundelse – hvilket så har medført en meget større glæde og taknemlighed, når slagene endelig lykkes igen. Og resultatet, udover at bolden flyver fint i luften, er at jeg får det godt indeni.

 

For at få lov til at opleve de gode slag, er der behov for en yderst god koordination af hele kroppen. Det er tilrådeligt at få lidt hjælp i ny og næ, for der er mange ting man skal lære at holde ved lige: Opstilling, grip og et balanceret svingplan. Begreber som tålmodighed og disciplin er også vigtige at stifte bekendtskab med, for i golf er det kun de ganske få heldige, der får det hele foræret fra starten af. Det kræver træning at blive bedre, og med en god gang vedholdenhed, så kan man erfare den magi, som udspiller sig på det grønne græstæppe. For en ting er at få bolden i luften på driving range, en anden ting er at gøre det, når der er risiko for at komme galt af sted ude på banen og når vinden blæser og bakkerne hælder lidt. Jeg kan let blive påvirket af bare et enkelt dårligt slag – og uden at vide det – så prøver jeg pludselig på ikke at slå et dårligt golfslag i stedet for bare at slå et godt slag. Deri ligger der jo en KÆMPE forskel. Det er hele min indstilling til selve slaget der pludselig har ændret sig.

 

Det kræver erfaring at opnår den bevidsthed omkring sig selv, og med tiden har jeg lært mig selv bedre at kende. Hvor vigtigt det er at slippe de dårlige oplevelser og bibeholde troen på at tingene kan lykkedes. For at bibeholde en positiv indgangsvinkel til sporten i mine svære perioder, så betragter jeg nogle gange golfsporten med t alternativt perspektiv. Der er nemlig mange forskellige helsestudier der viser at sport er yderst godt for både krop, hjerne og den generelle sundhedstilstand – også selvom man ikke altid slår gode golfslag..

 

Der er nemlig mange positive faktorer der følger med golfsporten:

 

  • Reducerer stress i form af bevægelse i naturen (meditation i bevægelse)
  • Afhjælper/forhindrer depression og opbygger det sociale fællesskab
  • Booster selvtilliden ved succesoplevelser og kendskab til egne følelser
  • Forbedrer søvnen efter koncentreret opmærksomhed og lange gåture

 

Så hvis du ikke allerede spiller golf, så er der hermed mange gode grunde til at komme i gang og blive ved med at nyde sporten. Jeg øver mig i, at bruge de mindre gode oplevelser på golfbanen positivt – for hvis jeg kan nyde lykkefølelsen indeni, uanset hvordan jeg har ramt bolden, så ved jeg, at følelsen er permanent. Dermed fungerer golfen som et spejl for min egen tilstand. Og det giver god mening.