Golf tager tid – måske for lang tid

Golf tager tid – måske for lang tid

posted in: Uncategorized | 0

På det seneste har der omkring de professionelle turneringer været en del debat omkring, hvor lang tid det skal tage at spille en golf runde. Personligt syntes jeg svaret er enkelt: Så hurtigt som muligt. Derfor vælger jeg også at slå ud tidligt om morgenen, når jeg har mulighed for det. Og for at det ikke skal være løgn, så er denne uges Ecco Tour Thisted Forsikring Championship et turnerings set-up med 12 huller pr. runde, så det kommer til at gå ekstra hurtigt! 

Sidste uges turnering på European Tour med Shot Clock Masters i Østrig var et nyt initiativ, hvor alle spillere blev timet ved hvert slag og hvor 40 sek. var tilladt ved hvert slag. Blev der brugt mere tid end tilladt, kostede det et straffeslag. Man kan måske sammenligne det lidt med skak, hvor tiden også er en afgørende faktor i selve spillet og som gør det mere interessant.

På Ecco Touren og Nordic League, er der også taget et nyt initiativ, hvor der bliver tildelt en direkte bøde på 20 euro, hvis man bruger mere end 60 sek ved hvert slag.

Det fantastiske ved begge disse nye initiativer er, at de virker. Og det er til stor glæde for alle spillere i feltet.

I Østrig ved European Tour turneringen blev der taget omkring 45 min af hver runde – hvilket i virkeligheden er en enorm forskel og på Nordic League kunne man se det samme mønster i den første turnering. Det nærmede sig op til 60 min. hurtigere spil – sammenlignet med sidste års turnering og under de samme vejrforhold.

På European Tour var der tilladt 40 sek og på Ecco Touren 60 sek. Man kan så diskutere om der skal være forskellige lempelser ved nogle af slagene, som kan kræve ekstra forberedelse mht drop, opmålinger ved blindt slag og specielle situationer osv. Men det kan jo være op til dommeren og medspillere at afgøre det. Faktum er stadigvæk, at det hjælper hos de professionelle, når der bliver indført strammere regulationer.

Jeg tror, alle golfere syntes det er forfærdeligt at gå og vente ude på golfbanen, og langsomt spil gør det meget sværere at finde flow og bare nyde en god gåtur på golfbanen. De fleste har nok oplevet at gå og vente på en 18 hullers golfrunde og føle at de spilder deres tid. 

Jeg tænker, det kunne være interessant at afprøve en årlig klub turnering rundt omkring i landet, hvor der var en tidsgrænse ved runden. Alle deltagere fik tildelt 4 timer, hvor bolden derefter skulle samles op og runden afsluttes – vinderen ville så være den som lavede flest point. Det ville være interessant at se om folk egentlig kunne spille hurtigere og hvordan oplevelsen af selve golfspillet eller golfrunden ville være. 

Jeg er sikker på, at de små ting gør en forskel, og man kan gøre meget imens de andre slår. Simpelthen at gøre sig klar til at slå. At finde sin længde, og tage en beslutning i forhold til køllevalg. At tage handsken på og finde sin tee frem. At læse sit put. At sørge for at droppe hurtigst muligt. At skrive scorekort osv. Og her vil jeg gerne understrege, at det ikke handler om at stresse ude på banen, men ganske simpelt bare at være mere opmærksom på at opnå et fælles flow.

For mit vedkommende så har det været en meget positiv oplevelse at afvikle mit spil hurtigere på banen. Jeg oplever en større beslutsomhed i mit spil og så er der samtidig meget mere tid bagefter, som jeg kan bruge på træningsbanen eller sammen med min familie. Kort og godt mere tid til rådighed som jeg kan bruge til hvad som helst, og er det ikke det, som de fleste mennesker i virkeligheden ønsker sig.