Nærværet er en gave

Nærværet er en gave

posted in: Uncategorized | 0

Sommerferien er hvert år en dejlig tid, hvor familien kan være samlet over en længere periode og rejse alle mulige steder hen. I de sidste mange år, har det været en tid som for mit vedkommende har været fuld optaget med masser af golfturneringer. Mange gange har jeg i efteråret siddet tilbage med en følelse af ikke at prioritere min familie og har ønsket, at jeg havde brugt tiden anderledes. Hvorfor alt den golf, var det virkelig nødvendigt? For den tid kommer ikke lige tilbage har jeg måtte erfare, hvor der er en unik chance for at nyde tiden sammen med børnene. 

Derfor har jeg i år fravalgt golfen, til fordel for at være 100 % tilstede sammen med min familie. Jeg er nu også blevet opmærksom på at det faktisk kræver meget at være 100% tilstede sammen med familien – og ikke kun på golfbanen. For mit vedkommende kan det nogle gange være svært at slappe af. Jeg har simpelthen dårlig samvittighed over ikke at være effektiv osv. og ikke få trænet på det som jeg skulle! Og omvendt har jeg haft dårlig samvittighed over ikke at være tilstede sammen med familien. Det skal åbenbart ikke være let. Så i år har jeg stoppet op og øver mig i at give slip og bare nyde tiden sammen med min familie.

Jeg er også blevet mere opmærksom på, at det er vigtigt for mig at have brug for tid til mig selv. Netop det som golfen jo virkelig giver mig mulighed for i hverdagens trummerum. Men i ferien er det sværere at sige til familien, at jeg har brug for tid alene, når jeg jo altid er ude på golfbanen. I mange år har jeg altid viet min tid til golfen – men i år har jeg prioriteret min familie 100 %, og hvor er det fedt ikke at SKULLE ud og spille golf. Og så er familien rent faktisk ok med, at jeg løber en tur ind imellem eller bare sætter mig med en bog. Det er jo trods alt ikke ligeså krævende rent tidsmæssigt, men det giver mig mit eget lille private rum ind imellem og det ER nødvendigt for mig.

For uanset hvordan man ser på det, så er golfsporten en tidskrævende passion. Ofte har jeg følt, at jeg har måtte fravælge tid sammen med familien til fordel for golfen – og det har ikke altid føltes rart – specielt overfor børnene som jeg i dagligdagen ikke ser så meget, som jeg gerne ville.

Nu er jeg glad, fordi jeg kan mærke, at jeg har truffet det rette valg – jeg har valgt at bruge tid sammen med min familie. Jeg har valgt nærværet og kærligheden. Og på en måde som man kun oplever, når man er sammen over en længere periode. Jeg kan mærke glæden 100 %, når jeg er helt nærværende med børnene, og så forsvinder min dårlige samvittighed.

I år har vi planlagt vores ferie, hvor der er plads til at kunne tage ud og opleve nogle ting, med et tiltrængt pust af sjove oplevelser og masser af tid til at fordybe sig eller blot at være. Det er en gave, når blot man tillader sig selv at nyde det.

Mange bruger deres ferie på at spille golf, men for mit vedkommende er det fantastisk at holde lidt “ferie” væk fra golfen, netop fordi jeg har så meget med golf at gøre i min hverdag. Så nu kan jeg gå og glæde mig til næste gang, jeg skal ud igen. Golfen giver mig nemlig muligheden for at være mig selv nær i en helt speciel form for fordybelse, og som jeg kan finde ude på golfbanen, men heldigvis også når jeg er sammen med min familie.