Tålmodighed er en dyd

Tålmodighed er en dyd

posted in: Uncategorized | 0

Tålmodighed er en dyd, som det gamle ordsprog lyder. Men hvorfor er det vigtigt med tålmodighed i golf – og specielt i den her ny moderne tid, hvor vi vil have målbare resultater med det samme.

 

Først og fremmest så tror jeg, at det ligger os helt naturligt som menneske, hele tiden at ville udvikle os til det bedre. Men vil vi gøre det, der er nødvendigt for at nå vores mål, men vigtigst af alt, har vi tid og tålmodighed til at opnå det vi drømmer om?

 

Ved at tro på, at tiden arbejder for mig, kan jeg se tilbage på min udvikling med taknemmelighed, samtidig med at jeg kan se fremad på det, som jeg gerne vil opnå. For der hvor jeg er lige nu, har jo været en proces med mange år i udviklingens tegn. Og tænk på hvor mange ting jeg har lært i årenes løb. Det er jeg taknemlig for. Og ja – jeg ønsker at blive bedre, og jeg har stadig meget at lære, før jeg når mit mål.

 

Og så er golfsporten jo perfekt til mig, som elsker at arbejde med mig selv. For det kræver at mestre SÅ mange facetter for at blive bedre. Specielt når jeg går ind og kigger isoleret på teknikken og fysikken, og har et ønske om at blive bedre. Så ved jeg det tager tid.

 

Det kan være frustrerende at se, hvor langsomt tingene udvikler sig nogle gange. Så når jeg står her lige nu og ønsker, at det hele skal være på plads, så bliver jeg irriteret over at tingene ikke rykker sig hurtigt nok. Men sjovt nok er det også den udfordring som giver mig blod på tanden, motivation i hverdagen og en kæmpe glæde når det går fremad.

 

Men hvad er tålmodighed og hvorfor er den så vigtig i golf?

 

Det er måske lettere at fokusere på, hvad er tålmodighed ikke. Det er netop, hvis jeg tager for megen kontrol og prøver at forcere min udvikling. Dermed bliver det også sværere for mig at nyde det, for så er jeg for meget ovre i fokus på resultaterne i stedet for selve udviklingsprocessen. Og det skaber for mig en unødvendig form for frygt og stress.

 

Det er ikke det samme som, at jeg siger jeg er ligeglad med resultatet. Det er jeg langtfra, men det er mere et spørgsmål om at slippe kontrollen og tage en beslutning om at give det bedste i mig altid. Så må jeg med tiden, se hvor langt det rækker, og hvornår top resultatet melder sin ankomst.

 

Tålmodigheden er vigtig fordi tiden og mine succesoplevelser, har lært mig at fokus primært skal ligge på processen og det at kravle videre til mit næste udviklingstrin. Lige nu er jeg her i mit sving og jeg skal lære ALT, hvad der er at lære lige her og nu. Når det så er lært, sker der et skifte i mig som kommer med den nødvendige tid. Og så oplever mig selv på ny – og det at jeg kan mestre mine færdigheder.

 

Den bedste beskrivelse af et skifte, eller en forbedring af mit sving, er en følelse eller oplevelse af succes. Når jeg oplever, at jeg har brugt min kraft til at skabe noget helt specielt for mig selv, bliver jeg stolt indeni og så giver hele spillet pludselig meget mere mening. Igennem mit golf spil så oplever jeg rent faktisk min styrke. Mine helt egne færdigheder kommer til udtryk, og bliver en del af mig, så jeg kan nyde dem – og det er hele arbejdet og ventetiden værd.